NAIL ARENA Professional е международен конкурс, който ще се проведе за първи път тази година и се организира под шапката на INJA (International Nail Judge Association)

 

 
Конкурсът ще се състои на 29 и 30 септември 2017 г., в рамките на международно изложение Arena of Beauty Professional, което тази година отбелязва своя 20 годишен юбилей!

Всички състезания ще се проведат по правилата и критериите на INJA. Представител на INJA за България e Дебора Милиа, която е сертифициран международен INJA съдия, международен Мастър обучител, собственик на компанията My Lovely Nails, носител на 10 международни награди от конкурси в Италия, Испания и България. Дългогодишният нейл специалист и преподавател, жури на няколко европейски конкурса, носител на десетки награди от международни нейл състезания и на приза ТОР 10 – Катя Райкова е другият инициатор за провеждането, както и кръстник на шампионата NAIL ARENA Professional.

Катя и Дебора имат отговорната задача да консултират и съдействат на всеки желаещ да участва в конкурса, да поканят своите колеги от европейските Nailympion състезания и да представят българската нейл гилдия пред международните съдии, които ще пристигнат у нас. Конкурсът има за цел да привлече както български, така и участници от чужбина, а организаторите имат нелеката задача да изпълнят всички препоръки от INJA за да може след 2 години България да стане част от семейството на Nailympion.

Екипът на Форум Арена на красотата, ще е горд, да е домакин на Nailympion Bulgaria!

Повече за INJA (International Nail Judge Association) 

INJA е първата по рода си организация създадена преди 5 години в САЩ. Мисията на INJA е да създаде и наложи стандартизация на състезанията по маникюр в цял свят, което може да бъде постигнато чрез обединяване на международни конкурси, осигуряване на единна система и правила, които да се следват от квалифицирани съдии. Асоциацията се основава и е представлявана от най-квалифицираните нейл дизайнери в цял свят, които са част от Почетния Съдийски Съвет. Те са отговорни за запазването на целостта на всеки конкурс, свързан с INJA и обективното оценяване на всеки участник. Понастоящем председател на INJA е Лиса Комфорт, а в мрежата на асоциацията членуват 400 съдии от над 30 страни.  Провеждат конкурси в цял свят: САЩ, Испания, Италия, Португалия, Аржентина, Азия  – Южна Корея , Швейцария, Дания, Украйна, Тайван и други. Някои от тези страни са домакини само на INJA конкурси, други на Nailympion, трети провеждат и двата конкурса. Всяка година над 2500 маникюристи участват в конкурсите Nailympion и INJA в цял свят.

 

Кратко описание на състезанията, които ще се проведат на 29-30.09.2017г

Състезателен Френски с удължители

Изграждане Френски с Акрил – Традиционно изграждане на френски маникюр с Aкрил върху форми. Ноктите са абсолютно квадратни и тънки. Ноктите имат изразена С-извивка. Едната ръка се лакира с плътен червен лак. При изграждането трябва да бъдат използвани прозрачно розов и бял акрил и на едната ръка трябва да има идеално оформени линии на усмивката.

Салонен Френски – Тези състезания са за изграждане на салонен френски с по-къс свободен край. Дължината на бялата част е 50% от розовата нокътната плочка. Позволени са типси или форми. Участниците могат да изберат да ползват акрил или гел за изграждането. Ноктите се изграждат с дебелината на кредитна карта и трябва да са подходящи за клиентите на салона. Времето с което се разполага е по-кратко отколкото традиционните състезания – 120 минути. Едната ръка се лакира с плътен червен лак.

Изграждане на Френски с Гел – Традиционен френски маникюр с Линии на усмивката на едната ръка. Формата на нокътя е с изключително квадратен свободен край. Ноктите се изграждат дълги и тънки. Ноктите трябва да имат перфектни С-извивки. Ноктите трябва да бъдат изградени с форми за изграждане. На едната ръка се нанася червен гел лак или цветен гел. При изграждането и на двете ръце трябва да се използва традиционен прозрачен или камуфлажен розов и бял изграждащ гел.

Състезание Soak Off Gel Manicure

Салонен дизайн на маникюр с гел лак –Тези състезания са комбинация от художествен елемент, технически умения и художествен талант. Върху естествените нокти се нанася гел лак, като се използват цветове и тенденции в салонния дизайн.

Практически Nail Art състезания

Вграден Дизайн – Изграждане на дизайн с форми. Дизайнът е вграден в структурата на изградените ноктите. Формата е бадем или овал и ноктите трябва да бъдат тънки с C-извивки. Може да се използват частично гелови бои за дизайн.

Стилет с Арт дизайн – Изградени нокти с добавени художествени елементи. Разрешени са и акрил и гел. Разрешени са също камъни и бои. Разрешени са цветни и брокатени продукти.

Задочни дизайнерски състезания

Плосък дизайн в кутия – Това състезание е за ръчно рисуване, което обикновено се прави върху типси. Дизайнът се прави изцяло с бои. Разрешени са акрилна боя, въздушна четка, боя на водна основа и лак за нокти.

Микс медиа в кутия – Този дизайн е предварително подготвен и се предава в деня на състезанието. Работата е прикрепена към удължители и се представя в кутия. Трябва да има тема и използването на минимум 3 художествени медии. Разрешен е всякакъв тип дизайн изработен от Акрилна боя, Гелова боя, въздушна четка, кристали, перли, кюлчета, фолио, седеф, медальони. Не са позволени готови фабрични елементи, лепенки или керамични цветя, Fimo полимерна глина и предварително направени акрилни 3-d елементи.

Салонен арт дизайн за педикюр  – За това състезание дизайна се подготвя предварително и се предава в завършен вид в деня на състезанието. Дизайнът се изработва върху типси за педикюр и се представя върху черна рамка. Разрешени са комбинации от различни техники. Дизайнът трябва да отразява най-новите салонни тенденции.

 

С ПОДКРЕПАТА НА

 

Контакти на организаторите:                                                                                                                                        

Техническа информация и консултация за състезанията:
Дебора Милиа +359 876 201927
Катя Райкова +359 890 109111
Email: nail_competition@arenaofbeauty.com 
                                                                                                                                                                                                  
Дина Томас, Организатор Arena of Beauty Professional Expo
Phone:  +359 878 641827