От Хаос до Порядък: Как да получите ефикасност, сетивно блаженство и ред в банята и тоалетната ви чантичка с твърда козметика (и да спестите пари)

Днес, все повече потребители се ориентират към натурални и екологични алтернативи във всяка сфера на живота. Грижата за кожата и косата не прави излключение. Твърдата козметика без вода и пластмасова опаковка е една от най-новаторските стъпки в тази посока – истинска революция в козметичната индустрия. Тя не е просто моден тренд, а конкретен отговор на нарастващото търсене на наистина екологични козметични продукти и решение на колосалния глобален проблем с пластмасовите отпадъци. Нека разгледаме предимствата на такива продукти, като акцентираме на българската марка YOGH® – сред малкото в международен план.

Какво е „твърда“ козметика?

Твърдите козметични продукти са в твърда форма, вместо в обичайната течна. Те са формулирани с малко или абсолютно без вода. Продукти (които нямат нищо общо с твърдия сапун) като твърд шампоан, балсам и твърди масла за кожата са концентрирани в компактен и често биоразградим формат.

Водата е основният компонент в конвенционалните козметични продукти, където може да съставлява до 85% от съдържанието на шампоани, балсами и лосиони и до 70% в кремове за лице и тяло. Твърдите формулации са неразредени и по-концентрирани.

YOGHSKIN „Бабасу и Гераниум“: Твърдо овлажняващо, мултифункционално масло за лице

Ползите от твърдата козметика

Скинимализъм: Към по-здрава кожа и коса

Твърдите козметични продукти перфектно се вписват във философията на другата голяма тенденция в момента – скинимализма, защото предлагат мултифункционални, високо концентрирани продукти с минималистичен състав.

„Скинимализмът“ акцентира семплия подход към грижата за кожата и косата вместо комплицирани, многоетапни режими. Сложните режими, особено когато се използват неподходящи продукти, могат да увредят кожата и да нарушат нейния pH баланс, с риск от зачервявания, сухота и акне. Скинимализмът насърчава грижата за здравето на кожата и косата без ежедневното им обременяване с много продукти и съставки. Поставя качеството пред количеството, и подкрепя по-предпазлив подход към красотата, който се корени преди всичко в нейното здраве.  

YOGHBODY „Релакс“ Твърдо масло за тяло

Нулеви отпадъци


Твърдите козметични продукти не генерират пластмасови отпадъци . Те са и изключително удобни за употреба. Техният компактен формат ги прави идеални за ръчен багаж и за път, без опасност от разливане. Тъй като не съдържат вода, те са по-леки, което намалява емисиите при транспортирането им.
Твърдата козметика е значително по-концентрирана от течните аналози, което я прави по-икономична и с по-дълъг цикъл на употреба, а това означава по-малко покупки и отпадъци. Перфектна е и за хората, които искат да разчистят пространството в банята си.

YOGH® – пионер в твърдата козметика

YOGH® е единствената българска и европейска марка, която се фокусира изцяло върху производството на твърда козметика без вода и пластмасова опаковка. С мисия да създава високо ефикасна, екологична грижа, YOGH® предлага гама от минималистични, самосъхраняващи се продукти – шампоани, балсами, масла за тяло и лице, почистващи пудри и прахообразни маски за лице, всеки от които не надвишава 10 съставки.
Подходът на YOGH® е изчистена, некомплицирана грижа, която поставя здравето на кожата и скалпа в центъра чрез по-малко продукти с по-малко, но високо концентрирани съставки, намаляващи риска от раздразнение на кожата и скалпа.
YOGH® показва, че е възможно да съчетаем грижата за себе си с грижата за природата, за да подобрим нашето здраве и благосъстояние, и да допринесем за по-чиста и зелена околна среда.

YOGHSKIN „Дегримирай Невен“: Твърдо масло за почистване на грим без нужда от памучни тампони