Всичко за козметиката. От България до световната сцена

Пътят на козметиката. Иновации. Въпроси и отговори

Панел 1: Къде се намира България на световната карта на козметиката?  

Панел 2: Тенденции в козметичната индустрия от идеята до реализацията: 

2.1. В етерично-масленото производство

2.2. В активните съставки за козметика

2.3. В крайните козметични продукти

Панел 3: Законодателство и изисквания в Европейския съюз. 

Панел 4: Реализация на българските козметични суровини и продукти.

Панел 5: Българската козметична индустрия – трансформации, развитие, бъдеще.

Снимка Гергана Андреева

Гергана Андреева, модератор

Изпълнителен директор на БНАЕМПК

 

Снимка Петя

Петя Татарска

Основател и изпълнителен директор на „Инова БМ” ООД; Член на БНАЕМПК

Петя Татарска е основател и изпълнителен директор на „Инова БМ” – биотехнологична компания, която разработва и произвежда растителни ин витро култури с приложение в козметиката, хранителните добавки и фармацията. На пазара на козметични съставки от 2018 г, дружеството вече продава активни козметични съставки на 5 континента под собствен бранд.  „Инова БМ” има патент за ин витро производство на рядката защитена билка Родопски силивряк, който е подаден също и в Европа, САЩ, Китай и много други територии. 

https://innovabm.com/

Снимка Лидия

Лидия Стойчева-Кръстева

Мениджър на „Биофарма лабораторис” ООД ; Член на Управителния съвет на БНАЕМПК

Завършила е фармация в Медицински университет София. Защитава с отличен успех дипломна работа към катедрата по технология на лекарствените средства с биофармация. Притежава следдипломна квалификация за оценка по безопасност на козметични продукти от Факултета по химия и фармация към Софийски Университет, както и двукратна следдипломна квалификация като оценител по безопасност на козметични продукти от Университет Врие, Брюксел. 

Участва активно в създаването на ръководство за изготвяне и научна защита на рекламни претенции в козметиката – съвместен проект на Министерство на Здравеопазването и Българска Национална Асоциация Етерични масла, Парфюмерия и Козметика (БНАЕМПК). Член е и на управителния съвет на БНАЕМПК. 

Членува и в Български Фармацевтичен Съюз, както и в Български Институт за Стандартизация като управител на Биофарма. 

Участвала е в разработката и развитието на над 50 различни бранда от цяла Европа, включително и на някои от най-успешните брандове в България.

https://biopharmahair.com/

01-арена

Филип Лисичаров

Собственик на „Еньо Бончев Продакшън“ ЕООД; Член на Управителния съвет на БНАЕМПК

Еньо Бончев Продакшън ЕООД, семейна българска компания, водещ производител на етерични масла и флорални води от роза и лавандула от 1909 г. Филип отговаря за маркетинга и продажбите, работата с корпоративни и ключови клиенти и разработването на дългосрочни бизнес стратегии. Филип посещава 7 различни гимназии в 3 различни държави, преди да се дипломира през 1993 г. в Английската езикова гимназия в София, България. Живял е и е учил в САЩ (1989-1991 и 1993-1998 г.), като през 1997 г. завършва колежа Нокс в Илинойс, САЩ, където специализира Интегрирани Международни Отношения. След завръщането си в България посвещава живота си на розата и лавандулата, като възстановява и разширява първоначалния бизнес, започнат от неговия прадядо Еньо Бончев преди повече от 100 години.

Еньо Бончев Продакшън ООД е член на UEBT и златен медалист на EcoVadis. Член и редовен участник в конференциите на IFEAT и EFEO, както и активен участник и заместник-председател на Българската национална асоциация за етерични масла, парфюмерия и козметика

www.eniobonchev.com