ТОП 3 за 2024: Тенденциите в маникюра

Попитахме практиците и експертите за ТОП тенденциите в красотата за 2024 година.

За трендовете в маникюра говори Мина Минева, нейл мастър с над 7 години опит в сферата.

Ето какво сподели Мина пред нашия екип:

„Маникюрът и педикюрът са сред най-динамичните сфери на красотата редом с козметичния бранш. Богатството от техники и разнообразието от продукти са предпоставка професионалистите да развиват своите умения и да предоставят по-добра услуга на своите клиенти. Когато говорим за тенденции, е редно да споменем тези от през изминалата година, за да разберем по-конкретно защо и какво ще бъде модерно през 2024 и след това. 

Бяха актуални сухите цветя по ноктите, поставени върху прозрачни или бледи, нежни цветове. „Млечните“ гелове в бяло, розово, телесно или бежово също бяха целогодишно предпочитани от моите, а и предполагам от клиентите на много мои колеги. Бяхме в търсене на естествена и деликатна визия.

Какъв маникюр е модерен през 2024 година?

Изчистените натурални нюанси винаги са били на мода. Този тренд остава и тази година. Разликата от преди и сега е, че производителите на продукти за маникюр и педикюр усъвършенстваха формулите си, актуализираха цветовете си и създадоха повече възможности за нас професионалистите, съответно по-богат избор за клиентите ни. 

Предпочитанията и търсенето за по-нежни и естествени тонове определено стимулира всички нас да предлагаме по-качествена и по-бърза работа с помощта на гелове и цветни бази. 

Ако преди нанасяхме пигментите само върху тъмни цветове, за да придадем повече плътност и дързост в маникюра, през 2024 година следваме тренда за женственост и нежна визия, като втриваме перлен пигмент върху светли цветове. Използваме за основа светлорозови и натурални нюанси, нанасяме пигмент в бяло или розово, например. Не забравяме да „фиксираме“ маникюра с топ лак, който да придаде допълнителен гланц. Така получаваме желания перлено-огледален ефект.  

На трето място слагам „стъклени“ цветове с метална декорация. 

Натуралните нюанси понякога имат нужда от акцент. Не е задължително да правим сложни рисунки или да лепим стикери, ако използваме гелове или декорация с металически ефект. Допълнителен блясък и по-завършена визия е нещото, към което се стремим. 

Добавям и четвърти тренд, който е изцяло базиран на мои наблюдения като професионалист:

Забравяме за дългите остри нокти! Модата с квадратния маникюр се завръща, но този път нанасяме геловете максимално тънко и разбира се, в естествени цветове. 

Със сигурност на всички маникюристи ще им се наложи да се припомнят техниките за абсолютната класика – квадратния френч, който за един период от време беше възприеман като ретро отживелица.

Забелязвам, маникюрът ще се развива посредством новите техники на работа и най-вече комбинираната обработка на нокътната плочка спрямо нуждите на всеки един клиент.

В следващите 1-2 години, начинът, по който ще се прави един маникюр, ще се промени рязко.

Ако говорим за дизайни, те биха били по-необичайни и абстрактни, направени върху нетипичните пръсти, а именно показалец и палец или ще правим изцяло различни ръце.

След нежните и деликатни  цветове ще дойде периодът на силните нюанси (червен, син, зелен),  но не типичните плътни гел лакове, а стъклените като бази гелове.

Очаквайте още публикации в рубриката ни „ТОП 3“, в която заедно с практици и специалисти в различните сектори на красотата ще коментираме кои са най-модерните начини да изглеждаме и да се чувстваме добре през 2024 година.