ТОП 3 за 2024: Тенденциите при оформяне на вежди

Попитахме практиците и експертите за ТОП тенденциите в красотата за 2024 година.

За трендовете при оформянето на веждите поговорихме с Диана Берова, специалист и преподавател по оформяне на вежди с над 7 години опит в сферата.

Ето какво сподели тя:

„Всички знаем, че веждите променят цялото ни изражение. В зависимост от формата им можем да постигаме различен ефект, например, да „омекотим“ чертите на лицето или да ги подчертаем, да постигнем визуален лифтинг или по-драматично излъчване. 

Тенденциите при веждите се променят толкова бързо също както тези в грима. 

Какви вежди са модерни през 2024 година?

1. Естествена форма с лека изящна чупка.

За да ги подчертаете, ще помогне боядисване в естествен нюанс. Така веждите ви ще станат по-изразителни.

2. Незабележими и изсветлени вежди.

Тази идея е за смели момичета, готови да експериментират, търсейки уникална визия за себе си. Такъв тип процедура позволява максимално да увеличите размера на очите и да направите погледа по-изразителен. С този трик чертите на лицето ще изглеждат „по-меки“ и хармонични.

3. Акцентни и рошави вежди, които се постигат с помощта на ламиниране.

Това е по-подходящо за момичета с гъсти вежди. Ако вашите са по-редки, рехавите места могат да се запълнят с боя, рисувайки директно недостигащите косъмчета върху кожата. 

Както споменах, тенденциите са много динамични, но не всеки тренд може да бъде приложен по начина, по който ни се иска. Важното е да ви отива спрямо чертите на лицето и възможностите, с които разполагате.“

Очаквайте още публикации в рубриката ни „ТОП 3“, в която заедно с практици и специалисти в различните сектори на красотата ще коментираме кои са най-модерните начини да изглеждаме и да се чувстваме добре през 2024 година.